מֵעֵבֶר לספרים
רטוריקה וכנות | סדנת כתיבה בהנחיית נועה סוזנה מורג וסלין אסייג
מאת: אפיק
12.04.22
רטוריקה וכנות | סדנת כתיבה בהנחיית נועה סוזנה מורג וסלין אסייג
בלב העידן שבו מתעצמת הנהייה אחר מדריכים ומאמנים, הרעיון של תבניות ומדריכי-כתיבה משעשע אותנו; בעינינו כתיבה טובה אינה דבר שמצוי לו מדריך סדור, אלא כזו שמפנה עורף למתכונים וצועדת אל תוך ערפל לא ידוע. הסדנה מיועדת לכותבים מנוסים, כאלו שעובדים על כתב יד או כאלו שמבקשים את המסגרת השבועית והדיאלוג המעמיק שהיא מייצרת.
10 מפגשים
ימי ב'
19:00-20:30
מפגש ראשון ב-2.1.23
אלנבי 43, ת״א
תנאי קבלה:
משלוח טקסט (פרוזה) עד 1000 מילים לכתובת: Celine.noa.workshop@gmail.com עד 15.12.22
זוכת פרס ברנר לשירה 2022 – שרון אס על ספרה ‘המגרפה’
מאת: אפיק
11.07.22
הוצאת אפיק מברכת את שרון אס על זכייתה בפרס ברנר לשירה לשנת 2022, עם ספרה 'המגרפה'
קרא עוד...
בִּלְבד – סדנת כתיבה
מאת: אפיק ספרות ישראלית - פרויקט הסיפור הקצר
10.14.22
בִּלְבד אפיק ספרות ישראלית ו-פרויקט הסיפור הקצר המעבורת מזמינים להתנסות כתיבה בהנחיית סמי ברדוגו - עינת יקיר - יפתח אלוני - שרון אס
אנחנו כותבים על-מנת להיות כאן, בעולם. אנחנו כותבים כדי להציג את עצמנו בפני עצמנו ובפני העולם. הכתיבה נכתבת מתוך הצורך והחדווה, מפאת הקושי והאהבה. הכתיבה נמצאת אצלנו כי אנו מכירים בה בתור האמצעי הכמעט בלבדי להציג את הנפש; את תוככי התודעה שלנו ביחס לכאן ולעכשיו. הכתיבה נדרשת להיות אחת ובלבדית, אחת שלנו. אנו רואים בה מלאכה אמנותית חשובה, מרגשת, אינטנסיבית במידה, והכרחית.
כיתות הכתיבה של הוצאת אפיק מציעות סדנאות לטובת אמנות הכתיבה היוצרת, ולטובת התוצרים הטקסטואליים הנכתבים על-ידי המשתתפים. עיקרן של הסדנאות הוא בפרוזה. המנחים המנוסים יפרשו כל אחד את דרכו לאורך הסדנה, תוך כתיבת תרגילים שוטפת, לצד קריאה בטקסטים חיצוניים.
כיתות הכתיבה יתקיימו בחלל העבודה של הוצאת אפיק בתל אביב, רחוב אלנבי 43,
כל סדנה תתפרש על פני 12, אחת לשבוע. משך כל מפגש: שעתיים-וחצי.
מקסימום משתתפים בכל סדנה: עד 12.
מחיר לסדנה: 1650 ₪
לפרטים ולהרשמה נא לפנות במייל לעינת יקיר, einety5548@gmail.com
לסמי ברדוגו: samiberdugo@gmail.com
הסדנאות המוצעות
הכלים של הפרוזה
סדנה בכתיבה יצירתית בהנחיית הסופר סמי בֶּרדוגו
אורחים: עינת יקיר, יפתח אלוני
ימי חמישי, 10:00-12:30.
תאריך פתיחה: 27.10.22
"כי אז, כשזאת לא באה ולא באה, נולדה בי ההבנה, שאם תבוא הרפתקה, היא תבוא רק במלים. "סְבְּתִ'י, סְבְּתִ'יאָה", דיברתי אז בצהלה לוחשת בביטוי הלשוני הזה בהיותי בן עשרו אחת־עשרה שנים, כי באמת מצאתי, מְצאָתיהָ:".
מתוך "כִּי גִי" (2017), הספרייה החדשה – הקיבוץ המאוחד, סמי ברדוגו.
העולמות המסתוריים של הסיפור הקצר
סדנה בכתיבה יצירתית בהנחיית הסופרת עינת יקיר
אורחים: סמי ברדוגו, יפתח אלוני
ימי שלישי, 09:30-12:00.
תאריך פתיחה: 25.10.22
"קודם היה אבק. אחר כך התבהר קצת. היא הלכה למשוך את התריסים. הילדה זחלה מתחת לשולחן. הם לא הבחינו בה. ופטר פיזר במחיאות כפיים את היונים שנקלעו לחדר".
מתוך "ימי חול" (2012), כתר, עינת יקיר.
סיפור מסע
סדנה בכתיבת מסעות בהנחיית הסופרים יפתח אלוני, סמי ברדוגו ועינת יקיר
ימי ראשון, 10:00-12:30.
תאריך פתיחה: 23.10.22
קרא עוד...
ערב לכבוד הרומן עבודות וימים מאת לילך נתנאל
מאת: אפיק
05.18.22
צפו בערב שנערך ב'תולעת ספרים' לכבוד הרומן 'עבודות וימים' מאת לילך נתנאל.
בהשתתפות: דן מירון, מיטל זהר, שירה סתיו, ענת ויסמן, יערה שחורי ומיכל בן-נפתלי.
מנחה: ננה אריאל
עדה ואיתן עוד בחדר השינה, ועוד לא הוכרע, עוד לא ידוע איך, אם בכלל, ירד עליהם הערב הזה, על ביתם.
הרומן החדש של לילך נתנאל מתחיל ונגמר בין חמש לשבע בערב קיץ אחד. עדה ואיתן נשואים זה חמש עשרה שנה. עדה עובדת עם אביה, אברהם אבני, במשרד אדריכלים. ביחד הם שוקדים על פרויקט מגורים ברחוב נר-הלילה עבור לקוחה, נלי ענר, הקושרת קשר אינטימי עם שניהם. בשפת גוף גלויה, בריתמוס תחבירי שבו האור והזמן מחוללים כדמויות אנוש, מתארת נתנאל את השבר הסודק את שגרת היומיום הבוטחת של עדה ואיתן. דרך תנועת רצוא ושוב בין הזמנים היא מנסה להבין את תנאי הברית ביניהם, להרגיש בבדידות הקרובה ביותר, במבט הנוטה תמיד אל מקום אחר. לשמוע את בקשת החסד הלא-נענית בין גבר לאישה, בין אישה לאישה.
ועכשיו, בין לבין, שניהם עוצרים במסדרון, באותה נקודת שוויון ריקה. שקט מקצה אל קצה. רק ביניהם, בין רגליהם, מלמטה, מזדהר לו שבר נוצץ של אור יום אחרון, והוא. מביט בה ואומר אני יודע שכן. והיא אומרת לא. והוא אומר כן ואומר שוב כן. והחום, כמו משקולת, מתחיל להכביד לה בפנים. החום מתחיל מתאבק בתוכה, מחשיך בתוכה, בשיפולי הגוף שלה. הגוף הירחי, הלילי שלה, גוף של חשק ושל בדידות צובטת פתאום, ולכן היא רוצה עכשיו שהוא יכריח אותה, ומקווה שיענה אותה קצת. דבר בלתי אפשרי: לְעֲנות רק קצת.
קרא עוד...
כתבתה של נריה קראוס על הספר ‘מלחמתרבות’ מאת אילן שאול – חדשות 13
מאת: אפיק
05.03.22
"היה חרם לא כתוב": ספר חדש מציג את המאבק של הזמר הים תיכוני, נריה קראוס, חדשות 13
אילן שאול והמוזיקאים אביהו מדינה, רמי דנוך ושמעון מזרחי (סטלוס) בראיון לחדשות 13 על הספר ׳מלחמתרבות׳.
קרא עוד...
השקת הספר ׳עבודות וימים׳ מאת לילך נתנאל
מאת: אפיק
03.20.22
בהשתתפות: יפתח אלוני, מיכל בן-נפתלי, רועי גרינוולד ודורית שילה.
קריאה - ביצוע: שרון טל ויפתח קליין.
האירוע נערך ב'עלמא' - בית לתרבות עברית.
הרומן החדש של לילך נתנאל מתחיל ונגמר בין חמש לשבע בערב קיץ אחד. עדה ואיתן נשואים זה חמש עשרה שנה. עדה עובדת עם אביה, אברהם אבני, במשרד אדריכלים. ביחד הם שוקדים על פרויקט מגורים ברחוב נר-הלילה עבור לקוחה, נלי ענר, הקושרת קשר אינטימי עם שניהם.
עוד על הספר: 'עבודות וימים'
קרא עוד...
ערב מיוחד למשוררת שרון אס בבית ביאליק עם צאת ספר שיריה “הַמַּגְרֵפָה”
מאת: אפיק
02.15.22
ערב מיוחד למשוררת שרון אס בבית ביאליק עם צאת ספר שיריה "הַמַּגְרֵפָה".
בהשתתפות: שבא סלהוב, שמעון אדף, יפתח אלוני, עמליה זיו, ענת זכריה, עמרי לבנת, יונתן סואן, שרון אס.
מוזיקה: אבישי כהן | חצוצרה
עדן לדין | פסנתר
הפעולה הספרותית של שרון אס, מן הראשית שלה, היא פעולה ספרותית יחידה במינה בשדה הספרות העברית; פעולה שהיא מקיימת במשך שנים של כתיבה בדבקות מחתרתית-כמעט. בתוך הפעולה הזו נבדקים כל הזמן מרחבי הלירי מתוך מגע רצוף והכרחי עם חומרי הפרוזה הקיומיים, עם "אבק היומיום" ומנגד עם כמיהת-אין-קץ לנצחי, למיתי, למשחקי – להתקיימות בממדים אחרים של אינטלקט, לשון וזמן.
ספר שיריה החדש, "המגרפה", הוא המשכו של המהלך הזה, כאשר תמת הפרידה מן האב, הממשי והסימבולי, שמעסיקה אותה מאז הקובץ האחרון "מוזיקת הנתיב הרחב" (2015, אפיק-הליקון), עבור במסה המזהירה "היום שאחרי" (2018, אפיק), שם התבוננה בפרידתו של סופוקלס מן השירה, מקבלת כאן משנה תוקף, מעמיקה והופכת להיות עמדה עקרונית המולידה, בד בבד, יתמות והורות. הנתיב ממשיך ומתרחב עוד, צורנית ומחשבתית, באופנים מרתקים ומרחיבי-לב, ושאלת המוות הופכת להיות שאלה מהותית של חיים.
על עטיפת הספר: דימוי של שרון פוליאקין
קרא עוד...
רים ע’נאיים, עורכת סדרת ׳9 ירחים׳ לספרות ערבית ב׳אפיק׳, בשיחה עם ענת שרון-בלייס
מאת: אפיק
02.15.22
רים ע'נאיים, עורכת סדרת ׳9 ירחים׳ לספרות ערבית ב׳אפיק׳ בשיחה עם ענת שרון-בלייס ב"כאן תרבות" על ספרי הסדרה וביניהם "הערבי האחרון" וסיפורים אחרים, בו מובאים בתרגום לעברית ובערבית חמישה־עשר סיפורים קצרים, קולות חדשים לצד ותיקים, כולם מהמהותיים בשיח הספרותי העכשווי בעולם הערבי: ז'אן דוֹסת, שֵיח'ה חַליווא, מַהַא ג'וַּיְני, כַּמאל רִיַאחי, אמיל חַבּיבּי, עַלי בַּדר ועוד.
קרא עוד...
עודד ידעיה בראיון לאיציק יושע על “ברגד”, מתוך ’60 החדש׳, כאן תרבות.
מאת: אפיק
02.15.22
עודד ידעיה בראיון לאיציק יושע על "ברגד", מתוך '60 החדש׳, כאן תרבות.
עשרות שנים של שירות סדיר ומילואים הופכות ברבות הימים לאקטיביזם פוליטי שכולו התעוררות וחתירה תחת אותם מוקדי "סמכות" ו"כוח" עד הסוף המפתיע – זה, במשפט אחד, סיפורו הבלתי-אפשרי של ברגד, גיבור הספר הזה.
בצירים מקבילים, מנותקים נפשית וכרונולוגית, מתחקה עודד ידעיה אחר התנועות הסותרות הללו המתקיימות באדם אחד, והתוצאה מורכבת ומרתקת. אט-אט, הופכת הדרמה הפיזית הקשה בכל אחד מן האתרים לדרמה של תודעה המבקשת למצוא לה מקום וזהות חדשים: ברגד, הקיבוצניק הקרבי חדור מוטיבציית ההשתלבות הוא עכשיו צלם, מבוגר מרוב המפגינים, הבוחן כל הזמן את מעמדו כצופה מן הצד. השבר, שמתחיל באופן לא-מודע כבר במהלך השירות הצבאי בלבנון ואחר כך בעזה, הופך להיות עמדה ממשית של ספק ושל צורך לבוא חשבון עם חוויות הבגידה, הפגיעה והרצון לקחת חלק ולהתקדם.
אלא שהמעבר אל הצד השני והרצון לכפר על עבר, לשכוח ולהשתייך לקבוצה חדשה פוגשים חשדנות וכתף קרה שבבסיסן הבדלי גיל והיסטוריה. נדמה שהמצלמה, התלויה על כתפו של ברגד ונשלפת כל הזמן לתעד, היא לבדה אפשרות חדשה של מהות שלמה יותר; מהות הטומנת בחובה מעצם טבעה את הפיצול של ברגד כצופה-משתתף, חווה-מתעד, והיא גם אשר, ברובד אחר אולי, בוראת את הסיפור הזה כרצף אוקסימורוני מרשים ומדויק של תמונות.
קרא עוד...
לילך נתנאל בראיון למיה סלע ויובל אביבי על הספר “עבודות וימים”
מאת: אפיק
01.07.22
עדה ואיתן עוד בחדר השינה, ועוד לא הוכרע, עוד לא ידוע איך, אם בכלל, ירד עליהם הערב הזה, על ביתם.
עבודות וימים הרומן החדש של לילך נתנאל מתחיל ונגמר בין חמש לשבע בערב קיץ אחד. עדה ואיתן נשואים זה חמש עשרה שנה. עדה עובדת עם אביה, אברהם אבני, במשרד אדריכלים. ביחד הם שוקדים על פרויקט מגורים ברחוב נר-הלילה עבור לקוחה, נלי ענר, הקושרת קשר אינטימי עם שניהם. בשפת גוף גלויה, בריתמוס תחבירי שבו האור והזמן מחוללים כדמויות אנוש, מתארת נתנאל את השבר הסודק את שגרת היומיום הבוטחת של עדה ואיתן. דרך תנועת רצוא ושוב בין הזמנים היא מנסה להבין את תנאי הברית ביניהם, להרגיש בבדידות הקרובה ביותר, במבט הנוטה תמיד אל מקום אחר. לשמוע את בקשת החסד הלא-נענית בין גבר לאישה, בין אישה לאישה.
ועכשיו, בין לבין, שניהם עוצרים במסדרון, באותה נקודת שוויון ריקה. שקט מקצה אל קצה. רק ביניהם, בין רגליהם, מלמטה, מזדהר לו שבר נוצץ של אור יום אחרון, והוא. מביט בה ואומר אני יודע שכן. והיא אומרת לא. והוא אומר כן ואומר שוב כן. והחום, כמו משקולת, מתחיל להכביד לה בפנים. החום מתחיל מתאבק בתוכה, מחשיך בתוכה, בשיפולי הגוף שלה. הגוף הירחי, הלילי שלה, גוף של חשק ושל בדידות צובטת פתאום, ולכן היא רוצה עכשיו שהוא יכריח אותה, ומקווה שיענה אותה קצת. דבר בלתי אפשרי: לְעֲנות רק קצת.
קרא עוד...
כל הזכויות שמורות לאפיק 2024
עיצוב ODT